Nieuws

Overzicht

Bewoners Alblasserdam helpen met energie besparen

Samen met de Gemeente Alblasserdam, Stichting Welzijn en Woonkracht10 hebben we de handen ineengeslagen om bewoners te informeren over energiebesparing.

Energietransitie in Dordrecht; hoe verder?

In deze aflevering van RTV Dordrecht staat de energietransitie centraal. Wethouder Tanja de Jonge en Rien Val van Drechtse Stromen komen onder anderen aan het woord.

Meer talen

Niet iedereen spreekt of leest goed Nederlands. Daarom is door de provincie Zuid-Holland een website ontwikkeld waarin in verschillende talen energiebesparing wordt uitgelegd.

Programmaraad gaat voor Energieakkoord 30/40/50

Drechtse Stromen is partner in de Programmaraad Energietransitie Drechtsteden. Recent hebben de partners ingestemd met het Energieakkoord 30/40/50.

Rekenkamer tikt Dordrecht op haar vingers

Dordrecht moet zich veel meer inzetten voor energiezuinige woningen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een goed huis voor iedereen?’ van de Rekenkamercommissie Dordrecht.

Vrijwilligersprijs Dordrecht

Ook dit jaar worden de vrijwilligers weer in het zonnetje gezet. Daar kun je aan bijdragen door op ons te stemmen.

Drechtse Stromen: al 10 jaar voor bewoners, door bewoners

Ons 10-jarig bestaan vierden we op 2 november met een Energiecafé. De Blauwe Kamer van de stadsbibliotheek in Dordrecht was net groot genoeg om alle belangstellenden te herbergen.

Energiecafé 10 Jaar Drechtse Stromen

Drechtse Stromen viert op 2 november haar 10-jarig bestaan met een Energiecafé van 19.30 tot 22.00 uur tijdens de Nationale Klimaatweek.

Klimaatlunch

Burger zijn aan zet in de klimaatlunch op donderdagmiddag 22 september. Maak kennis met de wethouder en anderen die betrokken zijn bij het klimaat.

Nestor Gerrit Jan van der Kolm overleden

Gerrit Jan van der Kolm is deze week overleden. Hij was nestor van Drechtse Stromen en grondlegger van de Blok voor blokaanpak.

Impact van Drechtse Stromen

De activiteiten van Drechtse Stromen hebben geleid tot maatregelen door bewoners waarmee jaarlijks ruim 1,1 ton CO2 wordt bespaard.

Te gast bij FNV Lokaal Sociaal

Drechtse Stromen was te gast bij de nieuwe FNV Werkgroep Energie/Klimaat.

Deel deze pagina