Nieuws

Overzicht

Nestor Gerrit Jan van der Kolm overleden

Gerrit Jan van der Kolm is deze week overleden. Hij was nestor van Drechtse Stromen en grondlegger van de Blok voor blokaanpak.

Impact van Drechtse Stromen

De activiteiten van Drechtse Stromen hebben geleid tot maatregelen door bewoners waarmee jaarlijks ruim 1,1 ton CO2 wordt bespaard.

Te gast bij FNV Lokaal Sociaal

Drechtse Stromen was te gast bij de nieuwe FNV Werkgroep Energie/Klimaat.

Energiecoach in de Sterrenburger

Wat kun je zelf doen om in je huis energie te besparen en comfort te verhogen? Een bewoner van een Legowoning in Sterrenburg nodigde onze energiecoaches uit.

Energieconciërges brengen honderden maatregelen aan

De Dordtse energieconciërges Celan en Vincent hebben in de eerste twee maanden al 98 mensen bezocht en 723 bespaarmaatregelen aangebracht.

Nieuwe coaches aan de slag in Hendrik-Ido-Ambacht

Ook in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn onze #energiecoaches actief. Vier nieuwe Ambachtse vrijwilligers gaven in de wijk Kruiswiel onafhankelijk advies over energie besparen.

Wethouder te gast bij duurzaam huis

Wat zijn de mogelijkheden van een warmtepomp? Giljam Val, vrijwilliger bij Drechtse Stromen gaf wethouder Rik van der Linden, een uitgebreide toelichting in zijn eigen huis.

Aandacht voor energiearmoede in Dordrecht

Bekijk het nieuwsbericht van RTV Dordrecht over energiearmoede en de Dordtse aanpak van Drechtse Stromen en het Vogelnest.

Energiecoaches geven weer advies aan huis

Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven kunnen Energiecoaches van Drechtse Stromen weer aan huis langskomen voor een deskundig en onafhankelijk advies. Maak direct een afspraak!

Armoedeminister Schouten in gesprek met energieconciërges

Minister van armoede Carola Schouten ging op 21 februari in gesprek met onze energieconciërges Celan en Vincent.

Energieconciërges aan de slag in Vogelbuurt

Vincent en Chelan zijn dit nieuwe jaar begonnen als energieconciërge. Zij gaan aan het werk om wooncomfort te verhogen en energiearmoede te bestrijden!

Energiebox-to-go voor bewoners Vogelbuurt

Lockdown en toch met de buurt aan de energietransitie werken? Bij Het Vogelnest in de Dordtse Vogelbuurt konden bewoners een energiebox-to-go ophalen in de week voor kerst.

Deel deze pagina