Zon op andermans dak

Uw eigen stroom opwekken met zonnepanelen op een groot dak in de buurt.

Zon op andermans dak

Zelf zonnestroom opwekken kun je ook samen doen

Voor info en aanmelden belangstelling/informatiebijeenkomsten selecteer links in het menu de gemeente waar u woont of waar een project wordt ontwikkeld. Er worden momenteel projecten ontwikkeld bij EBLO in Zwijndrecht en het Sportcentrum in Papendrecht.

Zonnepanelen op je eigen dak leggen is al behoorlijk gangbaar. Maar wat als je geen eigen dak hebt, je dak niet geschikt is, het niet toegestaan is of je wilt ze niet op je eigen dak? Dan is meedoen aan een ‘Zon op andermans dak project’ een goeie oplossing! Energie opwekken kun je namelijk ook samen doen. Bijvoorbeeld op het dak van een groot gebouw in je buurt. Om het financieel aantrekkelijk te maken, maken we gebruik van de postcoderoosregeling, een stimuleringsregeling van de landelijke overheid. 

Projecten in alle Drechtsteden-gemeentes

Stichting Drechtste Stromen wil iedereen in de Drechtsteden de kans bieden om zelf zonnestroom op te wekken met zonnepanelen op andermans dak. Op dit moment zijn er al 6 installaties gerealiseerd (3 in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht en 2 in Dordrecht). In Papendrecht en Zwijndrecht worden nieuwe installaties ontwikkeld. Indien u een mogelijke nieuwe locatie weet horen we dat graag.

Kies in de menubalk links de gemeente waar u woont of waar een project wordt ontwikkeld. U kunt zich daar  aanmelden voor belangstelling en informatiebijeenkomsten. We houden u dan ook per email op de hoogte van de ontwikkelingen.