Zon op andermans dak

Zon op andermans dak

Zelf duurzame energie opwekken voelt hartstikke goed! Zo help je mee om de lucht schoner te maken en de zeer ernstige bedreigingen door klimaatstijging te verkleinen. Opwekken van zonne-energie is sterk groeiend. Eén op de acht eengezinswoningen heeft al zonnepanelen. Maar wat als je dat op je eigen woning of gebouw niet kunt of wilt? Dan is ons programma ‘Zon op andermans dak’ een goede mogelijkheid! Dan leg je namelijk – met een aantal anderen – je zonnepanelen op een groot dak in de buurt. We noemen dat een buurtzonnedak.

Voor buurtzonnedaken heeft de Overheid een speciale financiële stimuleringsregeling: de Postcoderoosregeling. Zo is meedoen niet alleen goed voor ons klimaat en milieu, maar levert het veelal ook nog een aardig rendement op. Een groene en goede investering dus!

Stichting Drechtse Stromen ontwikkelt in de Drechtsteden dit soort buurtzonnedaken. Er zijn er inmiddels al 7 gerealiseerd met totaal circa 2.300 zonnepanelen (3 daken in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht). In Zwijndrecht wordt momenteel een nieuwe installatie van circa 700 zonnepanelen op het dak van EBLO op bedrijventerrein De Geer ontwikkeld. Deelname kost éénmalig €350,- per paneel (na teruggave van €75,- btw). Dit project zal in eigendom komen van leden van Coöperatie Zon op Zwijndrecht.

Wilt u zich definitief inschrijven als deelnemer?

Bestaande leden van Coöperatie Zon op Zwijndrecht gebruiken hiervoor het volgende online formulier:

https://docs.google.com/forms/u/0/d/1cLoaWxiJky8Lq80iASe7zve671P6g0XlxJt9t88Z26w/edit

Nieuwe leden van Coöperatie Zon op Zwijndrecht gebruiken hiervoor het volgende formulier:

https://docs.google.com/forms/d/1QHg_iM3ZvuwX_IMpCX8Es5-uynGMVBY7WV8KHcydN6o/edit

Belangstelling? Vul graag onderstaande gegevens in.

Een zonnepaneel wekt circa 250 kWh per jaar op en kost circa € 350 per paneel (na teruggave van BTW).