Zon op andermans dak

Zelf groene stroom opwekken voelt hartstikke goed! Op steeds meer daken verschijnen zonnepanelen. Maar wat nou als je op je eigen dak geen panelen mag, kunt of wilt plaatsen? Of onvoldoende ruimte hebt. Dan is het programma ‘Zon op andermans dak’ een goede mogelijkheid. Energie opwekken kun je namelijk ook gezamenlijk doen!

Samen met andere bewoners neem je dan deel in een grote gemeenschappelijke zonnepaneleninstallatie die op een groot dak in de buurt wordt geplaatst. Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen je meedoet.  Deelnemers ontvangen jaarlijks een evenredig deel van de opbrengst van de installatie.  Meedoen is dus goed voor ons klimaat en milieu én levert ook een aardig financieel rendement op. 

Zonnedaken in de Drechtsteden

In de Drechtsteden zijn inmiddels al 8 gemeenschappelijke zonnepaneleninstallaties gerealiseerd met totaal circa 2.800 zonnepanelen (3 daken in Dordrecht, 3 daken in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht en 1 in Papendrecht). Deze installaties zijn volledig eigendom van alle deelnemers, die hiervoor met elkaar verenigd zijn in een zogenaamde coöperatie. In de Drechtsteden zijn er 3 coöperaties: Zon op Zwijndrecht, Zon op Hendrik-Ido-Ambacht en Drechtse Energie.  

Nu ruimte op dak in Zwijndrecht! 

Op dit moment is er een nieuwe installatie in ontwikkeling in Zwijndrecht (op het dak van bedrijf EBLO op bedrijventerrein De Geer). Deze wordt eigendom van de leden van coöperatie Zon op Zwijndrecht. Hier kunnen bewoners meedoen met een woning (of organisatie) in één van de volgende postcodegebieden: 2988, 2995, 3331, 3333, 3334, 3335, 3342 en 3343.

Belangstelling voor zon op andermans dak?

Woon je niet in één van deze postcodegebieden? Dan is registratie alsnog nuttig, want er komen regelmatig ook zonnepanelen beschikbaar op één van de bestaande locaties.  We organiseren regelmatig (online) informatiebijeenkomsten en individuele afspraken zijn ook mogelijk. We proberen zo persoonlijk mogelijk te communiceren, zodat we maximaal rekening kunnen houden met uw situatie.

Vul het formulier in zodat we je meer informatie kunnen verstrekken. Dat is natuurlijk geheel vrijblijvend! 

 

Deel deze pagina