Zon op andermans dak

Zon op andermans dak

Voor de overstap naar schone energie zijn zon en wind in Nederland de meest geschikte opties. Voor woningen en andere gebouwen zijn zonnepanelen vaak zeer geschikt en deze zie je dan ook steeds meer. Maar wat als je dat op je eigen woning of gebouw niet kunt of wilt? Dan is er Zon op andermans dak! Zelf energie opwekken kun je namelijk ook gemeenschappelijk doen: samen met buurtgenoten leg je dan zonnepanelen op een groot dak in de buurt. We noemen dat een buurtzonnedak.

Voor buurtzonnedaken heeft de Overheid ook een toegesneden financiële stimuleringsregeling: de Postcoderoosregeling. Zo is meedoen niet alleen goed voor ons klimaat en milieu, maar is het ook financieel bijzonder aantrekkelijk. Een groene en goede investering dus!

Stichting Drechtse Stromen ontwikkelt in de Drechtsteden dit soort buurtzonnedaken. Er zijn er inmiddels al 7 gerealiseerd met totaal circa 2.300 zonnepanelen (3 daken in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht). In Dordrecht en Zwijndrecht worden momenteel nieuwe projecten ontwikkeld. En natuurlijk zijn we voortdurend op zoek naar mogelijke nieuwe locaties. Misschien weet u er wel één?

Is uw belangstelling gewekt? Vul dan graag geheel vrijblijvend onderstaande gegevens in. Wij sturen u dan per e-mail meer informatie en nodigen u uit voor informatiebijeenkomsten en spreekuren die we regelmatig houden. We proberen zo persoonlijk mogelijk met u te communiceren, zodat we maximaal rekening kunnen houden met uw situatie en wensen.

Bij voorbaat dank voor uw belangstelling en we kijken uit naar een zonnig vervolg!

Het jaarlijks totaal van uw elektriciteitsverbruik. Indien u zelf ook zonnepanelen heeft trekt u de opwek af van uw verbruik. Wanneer u twee tellers heeft (voor normaal en dal) telt u het verbruik bij elkaar op.
Een zonnepaneel wekt circa 250 kWh per jaar op en kost circa € 350 per paneel (na teruggave van BTW).
Waarom heeft u belangstelling in zonnepanelen op andermans dak? Bijv. ik woon in een appartement en heb geen eigen dak, op mijn eigen dak passen geen zonnepanelen, ik vind zonnepanelen op mijn eigen dak lelijk, ik vind zonnepanelen een financieel aantrekkelijke investering etc. Vul graag naar eigen wens in.