Zon op andermans dak

Uw eigen stroom opwekken met zonnepanelen op een groot dak in de buurt.

Zon op andermans dak

Zelf zonnestroom opwekken kun je ook samen doen

Geplande informatiebijeenkomsten:

Belangstellenden voor project EBLO in Zwijndrecht: maandag 16 maart 2020 om 19:45 in gemeentehuis van Zwijndrecht (Raadhuisplein 3). Voor inwoners in volgende postcodegebieden: 2988, 2995, 3331, 3333, 3334, 3335, 3342, 3343.

Voor info en aanmelden belangstelling graag de gegevens onderaan deze pagina invullen.

Zonnepanelen op je eigen dak leggen is al behoorlijk gangbaar. Maar wat als je geen eigen dak hebt, je dak niet geschikt is, het niet toegestaan is of je wilt ze niet op je eigen dak? Dan is meedoen aan ‘Zon op andermans dak’ een goeie oplossing! Energie opwekken kun je namelijk ook samen doen. Bijvoorbeeld op het dak van een groot gebouw in je buurt. Om het financieel aantrekkelijk te maken, maken we gebruik van de postcoderoosregeling, een stimuleringsregeling van de landelijke overheid. 

Stichting Drechtste Stromen wil iedereen in de Drechtsteden de kans bieden om zelf zonnestroom op te wekken met zonnepanelen op andermans dak. Op dit moment zijn er al 7 installaties gerealiseerd (3 in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht. In Dordrecht en Zwijndrecht worden momenteel nieuwe installaties ontwikkeld. En natuurlijk zijn we voortdurend op zoek naar mogelijke nieuwe locaties.

Heeft u belangstelling voor dit initiatief en wilt u meer informatie? Vul dan graag onderstaande gegevens in. 

Het jaarlijks totaal van uw elektriciteitsverbruik. Indien u zelf ook zonnepanelen heeft trekt u de opwek af van uw verbruik. Indien u twee telwerken heeft (voor tijdzones normaal en dal) telt u deze bij elkaar op.
Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door uw jaarverbruik te delen door 250. Voorbeeld: bij jaarverbruik van 3.600 kWh is dit 14 panelen (3.600 delen door 250 en dan afronden naar beneden). U kun al deelnemen met minimaal 1 paneel. De deelnameprijs per paneel is afhankelijk van het vermogen van het paneel, maar u kunt rekenen op circa 350 euro per paneel.