Zon op andermans dak

Uw zonnepanelen op een groot dak in de buurt

Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie? Vul dan graag dit formulier in.

Bij Zon op Zwijndrecht - een lokale vereniging voor zonne-energie in Zwijndrecht  - zijn panelen beschikbaar op twee nieuwe locaties: EBLO en Total Roof Care.  

Zonne-energie is schoon, onuitputtelijk en zelf op te wekken! 'Zon op andermans dak' heeft als doel om op grote daken die niet (helemaal) gebruikt worden door de dakeigenaar zelf, zonnepanelen te plaatsen van inwoners in de omgeving. Zo kan iedereen zonnestroom opwekken; met panelen op eigen dak en/of zonnepanelen op andermans dak. Bij zonnepanelen op andermans dak zijn meer deelnemers nodig om het dak te vullen, daarom spreken we bij dit soort projecten van een gemeenschappelijke of coöperatieve zonnepaneleninstallatie. Om dit mogelijk te maken, kunt u lid worden van een lokale energiecoöperatie. Voor daken in Zwijndrecht is dat Coöperatie Zon op Zwijndrecht.

U bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen u wilt meedoen; het minimum is één paneel. Dat kost éénmalig € 425,- per paneel (€350,- na teruggave voorschot BTW) en u ontvangt jaarlijks een eerlijk deel van de opbrengst van de zonnepanelen.  Het rendement kan per jaar verschillen; de verwachting is gemiddeld zo'n 3 tot 6 procent per jaar. Deelname kan ook van kortere duur zijn; de coöperatie verkoopt uw panelen dan door aan een ander lid en u krijgt de boekwaarde van uw panelen weer terug. De coöperatie is een vereniging ván de leden en vóór de leden en organiseert het voor haar leden allemaal zo goed en makkelijk als mogelijk.

Zonnedaken in de Drechtsteden

We zijn onderdeel van een grote landelijke beweging. In heel Nederland zijn al er zo'n 700 coöperatieve verenigingen zoals Zon op Zwijndrecht. Met elkaar hebben we circa 100.000 leden en 300.000 zonnepanelen. In de Drechtsteden zijn inmiddels al 8 gemeenschappelijke installaties gerealiseerd met totaal circa 2.800 zonnepanelen (3 in Dordrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 1 in Papendrecht en 3 in Zwijndrecht/Heerjansdam). Deze installaties zijn allemaal eigendom van een coöperatie waarin de leden volledige zeggenschap hebben.  In de Drechtsteden zijn er 3 coöperaties: Zon op Zwijndrecht, Zon op Hendrik-Ido-Ambacht en Drechtse Energie.  

Belangstelling?
Voor de projecten in Zwijndrecht kunnen bewoners uit de volgende postcodegebieden meedoen: 
- Zwijndrecht/Heerjansdam: 2995, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336
- Hendrik-Ido-Ambacht: 3341, 3342, 3343, 3344
- Dordrecht: 3311, 3316
- Rijsoord: 2988

We verstrekken u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden! Vul hiervoor graag het onderstaande formulier in.

Eventueel  kunt u ook telefonisch contact opnemen met projectbegeleider Frits Lakemeier  0652 390 491.  

Samen zonnestroom opwekken; daar wordt iedereen blij van!

Ja, ik heb belangstelling!

Deel deze pagina