Zon op andermans dak

Zon op andermans dak

Voor de overstap naar schone energie zijn zon en wind in Nederland de meest geschikte opties. Voor woningen zijn zonnepanelen vaak geschikt en deze zie je dan ook op steeds meer daken liggen. Maar wat als je dat op je eigen woning niet kunt of wilt? Dan is er Zon op andermans dak! Energie opwekken kun je namelijk ook samen doen: samen met buurtgenoten leg je dan zonnepanelen op een groot dak in de buurt. Op deze manier kan iedereen dus zelf zonnestroom opwekken! En voor dit soort oplossingen is er ook nog eens een speciale stimuleringsregeling van de overheid: de Postcoderoosregeling. Zo is meedoen niet alleen goed voor ons klimaat en milieu, maar is het ook financieel aantrekkelijk. Bovendien is het ook erg leuk om onderdeel te zijn van een lokale groep mensen die graag een steentje willen bijdragen in de grote overstap naar schone energie!

Stichting Drechtse Stromen zoekt en ontwikkelt in de Drechtsteden dit soort buurtzonnedaken. We hebben er inmiddels al 7 gerealiseerd en hier liggen totaal circa 2.300 zonnepanelen (3 daken in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht). In Dordrecht en Zwijndrecht worden momenteel nieuwe projecten ontwikkeld. En natuurlijk zijn we voortdurend op zoek naar mogelijke nieuwe locaties.

Is uw belangstelling gewekt? Vul dan graag geheel vrijblijvend onderstaande gegevens in. Wij houden u dan per e-mail op de hoogte van de ontwikkelingen en nodigen u uit voor informatiebijeenkomsten die we regelmatig houden. We proberen namelijk zo persoonlijk mogelijk met u te communiceren. 

Het jaarlijks totaal van uw elektriciteitsverbruik. Indien u zelf ook zonnepanelen heeft trekt u de opwek af van uw verbruik. Wanneer u twee telwerken heeft (voor tijdzones normaal en dal) telt u deze bij elkaar op.
Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door uw jaarverbruik te delen door 250. Voorbeeld: bij jaarverbruik van 3.600 kWh is dit 14 panelen (3.600 delen door 250 en dan afronden naar beneden). U kun al deelnemen met minimaal 1 paneel. De deelnameprijs per paneel is afhankelijk van het vermogen van het paneel, maar u kunt rekenen op circa 350 euro per paneel.