Zonnepanelen op andermans dak

 

Aanmelden als belangbestellende? Vul dan graag  dit formulier in. 

Zon op Zwijndrecht - een lokale vereniging voor zonne-energie in Zwijndrecht 

Uw zonnepanelen op een groot dak in de buurt; iedereen in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Rijsoord kan meedoen

Zonne-energie is schoon, onuitputtelijk en zelf op te wekken! Op steeds meer woningen en grote daken liggen dan ook zonnepanelen. Het initiatief 'Zonnepanelen op andermans dak' heeft als doelstelling om grote daken, die niet (helemaal) gebruikt worden door de dakeigenaar zelf, te voorzien van zonnepanelen van inwoners in de nabije omgeving. Op deze manier kan iedereen zonnestroom opwekken; met zonnepanelen op eigen dak en/of zonnepanelen op andermans dak. Bij zonnepanelen op andermans dak zijn meerdere deelnemers nodig om het dak te vullen, daarom spreken we bij dit soort projecten van een gemeenschappelijke of coöperatieve zonnepaneleninstallatie. Om dit mogelijk te maken kunt u lid worden van een lokale energiecoöperatie. Voor daken in Zwijndrecht is dat Coöperatie Zon op Zwijndrecht.

U bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen u wilt meedoen; het minimum is één paneel. Dat kost éénmalig € 350,- per paneel (na teruggave BTW) en u ontvangt jaarlijks een eerlijk deel van de opbrengst van de zonnepanelen.  Het rendement kan per jaar verschillen; de verwachting is gemiddeld zo'n 3 tot 6 procent per jaar. Deelname kan ook van kortere duur zijn; de coöperatie verkoopt uw panelen dan door aan een ander lid en u krijgt de boekwaarde van uw panelen weer terug. De coöperatie is een vereniging ván de leden en vóór de leden en organiseert het voor haar leden allemaal zo goed en makkelijk als mogelijk.

Zonnedaken in de Drechtsteden

We zijn onderdeel van een grote landelijke beweging. In heel Nederland zijn al er zo'n 700 coöperatieve verenigingen zoals Zon op Zwijndrecht. Met elkaar hebben we circa 100.000 leden en 300.000 zonnepanelen. In de Drechtsteden zijn inmiddels al 8 gemeenschappelijke installaties gerealiseerd met totaal circa 2.800 zonnepanelen (3 in Dordrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 1 in Papendrecht en 3 in Zwijndrecht/Heerjansdam). Deze installaties zijn allemaal eigendom van een coöperatie waarin de leden volledige zeggenschap hebben.  In de Drechtsteden zijn er 3 coöperaties: Zon op Zwijndrecht, Zon op Hendrik-Ido-Ambacht en Drechtse Energie.  

Zon op Zwijndrecht voor alle daken in Zwijndrecht/Heerjansdam

Zon op Zwijndrecht heeft al installaties op 3 grote daken in Zwijndrecht/Heerjansdam in productie en er worden nu twee nieuwe installaties  ontwikkeld. Totaal goed voor zo'n 1.500 zonnepanelen. Inwoners en organisaties met één van de volgende 4-cijferige postcodes kunnen meedoen op bestaande of nieuwe projecten:

- Zwijndrecht/Heerjansdam: 2995, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336

- Hendrik-Ido-Ambacht: 3341, 3342, 3343, 3344

- Dordrecht: 3311, 3316

- Rijsoord: 2988

Meer weten?

Als deelnemer draagt u dus bij aan een betere toekomst én het levert ook een aantrekkelijk rendement op. Wilt u meer weten en is één van bovengenoemde postcodes op u van toepassing? Vul dan graag  dit formulier in. 

Is een andere postcode in de regio Drechtsteden op u van toepassing? Kijk dan graag op de website van Coöperatie Drechtse Energie voor meer info.  

U kunt eventueel ook telefonisch contact opnemen met projectleider Frits Lakemeier op 0652 390 491.  

Samen zonnestroom opwekken; daar wordt iedereen blij van!

 

Deel deze pagina