Dordrecht

Uw zonnepanelen op andermans dak in Dordrecht

(Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor belangstelling en informatiebijeenkomsten)

Voor wie

Voor burgers en bedrijven in Dordrecht met een eigen aansluiting elektriciteit met een capaciteit van maximaal 3×80 ampère (kleinverbruikers). Bij burgers kunnen zowel woningeigenaren, appartementseigenaren in een VvE als huurders meedoen.

Zonneparken

Sinds juni 2018 zijn er twee particuliere zonneparken op Sport+ op het Leerpark en op het Stadsdepot op Dordtse Kil III met in totaal 890 zonnepanelen. De twee zonneparken zijn samen goed voor de opwek van gemiddeld 230 Megawatt. Goed voor de energieleverantie voor 60 huishoudens en een besparing van 111.417 kilo CO2-uitstoot per jaar.

  

Afbeeldingen: Stadsdepot Dordrecht, Sport+ Leerpark

Deze foto is gemaakt tijdens de feestelijke ingebruikname op 14 september 2018! Klik op de foto voor feiten & cijfers over deze zonneparken.

Coöperatie

De deelnemende bewoners hebben zich verenigd in een coöperatie en één tot maximaal veertig panelen gekocht om hun eigen stroomverbruik te compenseren. De gemeente Dordrecht, eigenaar van de gebouwen, stelt de daken voor minimaal 25 jaar gratis ter beschikking, Drechtse Energie beheert en beslist over de parken.

Stichting Drechtse Stromen onderzoekt momenteel diverse mogelijkheden voor nieuwe geschikte locaties voor een collectief zonnestroomsysteem.

Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom dit dak, kunnen lid worden van de coöperatie Drechtse Energie en investeren in de panelen. De Postcoderoosregeling is een stimuleringsregeling van de Overheid voor opwek van lokale duurzame energie. Daarbij is vereist dat zowel de zonnepaneleninstallatie als de leden in dezelfde postcoderoos liggen.
Deelname is al mogelijk vanaf één paneel voor een bedrag van ongeveer 350 euro per paneel (na teruggave btw). Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de leden van de coöperatie.

Informatiebijeenkomsten

Indien u zich hieronder aanmeld, houden wij u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

Contact en aanmelding

Heeft u belangstelling en wilt u een informatiebijeenkomst bezoeken? Vul dan graag onderstaande gegevens in. Uw aanmelding is overigens geheel vrijblijvend.

Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door eerst uw jaarverbruik te delen door 250. Vervolgens rond u dat aantal af naar beneden en haalt u er 1 paneel vanaf. Voorbeeld bij jaarverbruik van 4.300 kWh: 4.300 delen door 250 is 17,2; afgerond 17 en min 1 is 16 panelen. De deelnameprijs per paneel is 425 euro inclusief te financieren BTW. Het gedeelte voor de BTW ad 73,76 ontvangt u binnen een jaar terug. De minimum deelname is 1 paneel en het maximum is 40 panelen.