Papendrecht

Uw zonnepanelen op andermans dak in Papendrecht

(Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor belangstelling)

Voor wie

Voor partijen (particulieren en bedrijven) in Papendrecht met een eigen aansluiting elektriciteit met een capaciteit van maximaal 3×80 ampère (kleinverbruikers). Bij particulieren kunnen zowel woningeigenaren, huurders en appartementseigenaren in een VvE meedoen. Ook zakelijke aansluitingen kunnen meedoen zoals o.a. ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom: iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit kan meedoen.

De eerste locatie: Sportcentrum Papendrecht

In 2018 is het eerste collectie project opgeleverd met 558 zonnepanelen op het dak van Sportcentrum Papendrecht.

De Gemeente Papendrecht, eigenaar van dit complex, stelt de daken hiervoor gratis aan de coöperatie ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom dit dak, kunnen lid worden van deze coöperatie. Deelname is al mogelijk vanaf één paneel voor een bedrag van circa 350 euro per paneel (excl. btw omdat de coöperatie die terug krijgt). Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de leden van de coöperatie. Er wordt gebruik gemaakt van een stimuleringsregeling van de overheid, de zogenaamde postcoderoosregeling. Hiermee hebben deelnemers gedurende minimaal 15 jaar recht op teruggave van energiebelasting. Dit levert momenteel al ongeveer 30 euro per paneel per jaar op. Investeren in zonnepanelen levert al snel meer op dan het geld op de bank laten staan.

Postcoderoosgebied

Zoals gezegd maken we gebruik van de Postcoderoosregeling; een stimuleringsregeling van de Overheid voor opwek van lokale duurzame energie. Daarbij is vereist dat zowel de zonnepaneleninstallatie als de leden in hetzelfde postcoderoosgebied een aansluiting hebben. De postcoderoos voor dit project bestaat uit alle postcodes van Papendrecht en postcode 2969 (Oud-Alblas). Schematisch ziet de postcoderoos er als volgt uit:

Contact en aanmelding

Heeft u belangstelling voor een volgend project of wilt u op de wachtlijst voor een bestaand project? Vul dan graag onderstaande gegevens in. Uw aanmelding is geheel vrijblijvend.

Het jaarlijks totaal van uw elektriciteitsverbruik. Indien u zelf ook zonnepanelen heeft trekt u de opwek af van uw verbruik. Indien u twee telwerken heeft (voor tijdzones normaal en dal) telt u deze bij elkaar op.
Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door uw jaarverbruik te delen door 250. Voorbeeld: bij jaarverbruik van 3.600 kWh is dit 14 panelen (3.600 delen door 250 en dan afronden naar beneden). U kun al deelnemen met minimaal 1 paneel. De deelnameprijs per paneel is afhankelijk van het vermogen van het paneel, maar u kunt rekenen op circa 350 euro per paneel.