Papendrecht

Uw zonnepanelen op andermans dak in Papendrecht

(Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor belangstelling en informatiebijeenkomsten)

Voor wie

Voor burgers en bedrijven in Papendrecht met een eigen aansluiting elektriciteit met een capaciteit van maximaal 3×80 ampère (kleinverbruikers). Bij burgers kunnen zowel woningeigenaren, appartementseigenaren in een VvE als huurders meedoen. Ook zakelijke aansluiting kunnen meedoen zoals o.a. ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit.

De eerste locatie: Sportcentrum Papendrecht

De locatie voor het eerste project in Papendrecht is het Sportcentrum op de hoek van de Veerweg / Burgemeester Keijzerweg. We schatten dat daar circa 750 zonnepanelen op passen.

De Gemeente Papendrecht, eigenaar van dit complex, stelt de daken hiervoor gratis aan de coöperatie ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom dit dak, kunnen lid worden van deze coöperatie. Deelname is al mogelijk vanaf één paneel voor een bedrag van circa 350 euro per paneel (excl. btw). Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de leden van de coöperatie. Er wordt gebruik gemaakt van een stimuleringsregeling van de overheid, de zogenaamde postcoderoosregeling. Hiermee hebben deelnemers gedurende minimaal 15 jaar recht op teruggave van energiebelasting. Dit levert al ongeveer 30 euro per paneel per jaar op. Investeren in zonnepanelen levert al snel meer op dan het geld op de bank laten staan.

Informatiebijeenkomsten

Voor belangstellenden worden er binnenkort 2 informatiebijeenkomsten georganiseerd:
1) Maandag 30 oktober in het Gemeentehuis Papendrecht
2) Dinsdag 14 november in het Sportcentrum Papendrecht

Beide bijeenkomsten beginnen om 19:45 en de inloop is vanaf 19:30. Het programma duurt tot ongeveer 21:45. Bij aanmelding van uw belangstelling onderaan deze pagina kunt u ook aangeven of u naar een bijeenkomst komt.

Postcoderoosgebied

Zoals gezegd maken we gebruik van de Postcoderoosregeling; een stimuleringsregeling van de Overheid voor opwek van lokale duurzame energie. Daarbij is vereist dat zowel de zonnepaneleninstallatie als de leden in hetzelfde postcoderoosgebied een aansluiting hebben. De postcoderoos voor dit project bestaat uit alle postcodes van Papendrecht en postcode 2969 (Oud-Alblas). Schematisch ziet de postcoderoos er als volgt uit:

Contact en aanmelding

Heeft u belangstelling voor dit project en/of wilt u een informatiebijeenkomst bezoeken? Vul dan graag onderstaande gegevens in. Uw aanmelding is overigens geheel vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht en andersom heeft u ook nog geen rechten.

Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door uw jaarverbruik te delen door 250. Voorbeeld: bij een jaarverbruik van 4.300 Het maximum aantal panelen is uw totale jaarverbruik in kWh, gedeeld door 250. Bij een jaarverbruik van 4.300 kWh is dit 17 panelen (4.300 / 250 = 17,2 en dan afronden naar beneden). De deelnameprijs per paneel is ongeveer 350 euro. De minimum deelname is 1 paneel en het maximum is 40 panelen.