Alblasserdam

Uw zonnepanelen op andermans dak in Alblasserdam

(Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor belangstelling en informatiebijeenkomsten)

Voor wie

Voor woningen en gebouwen in Alblasserdam met een eigen aansluiting elektriciteit met een capaciteit van maximaal 3×80 ampère (kleinverbruikers). Bij woningen kunnen zowel eigenaren als huurders meedoen; ook eigenaren van een appartement in een Vereniging van Eigenaren (VvE).

Locaties

In Alblasserdam zijn we nog op zoek naar geschikte locaties voor een collectief zonnestroomsysteem. Indien u een eigenaar kent die een geschikte locatie heeft dan horen wij dat natuurlijk graag van u. U kunt onderaan deze pagina al wel aanmelden als belangstellende.

Informatiebijeenkomsten

Zodra er een locatie is gevonden zullen we ook informatiebijeenkomsten gaan organiseren. U kunt zich onderaan deze pagina al wel aanmelden als belangstellende. U wordt dan per email op de hoogte gebracht zodra er een informatiebijeenkomst is gepland.

Postcoderoosgebied

Zoals gezegd maken we gebruik van de Postcoderoosregeling; een stimuleringsregeling van de Overheid voor opwek van lokale duurzame energie. Daarbij is vereist dat zowel de zonnepaneleninstallatie als de leden in dezelfde postcoderoos liggen. Voor Alblasserdam is dat de volgende postcoderoos:

Alblasserdam: 2951, 2952, 2953, 2954
Hendrik-Ido-Ambacht: 3341

Contact en aanmelding

Heeft u belangstelling en wilt u een informatiebijeenkomst bezoeken (zodra deze er komt)? Vul dan graag onderstaande gegevens in. Uw aanmelding is overigens geheel vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht en andersom heeft u ook nog geen rechten.

Het jaarlijks totaal van uw elektriciteitsverbruik. Indien u zelf ook zonnepanelen heeft trekt u de opwek af van uw verbruik. Indien u twee telwerken heeft (voor tijdzones normaal en dal) telt u deze bij elkaar op.
Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door uw jaarverbruik te delen door 250. Voorbeeld: bij jaarverbruik van 3.600 kWh is dit 14 panelen (3.600 delen door 250 en dan afronden naar beneden). U kun al deelnemen met minimaal 1 paneel. De deelnameprijs per paneel is afhankelijk van het vermogen van het paneel, maar u kunt rekenen op circa 350 euro per paneel.