Passief bouwen

Dit project Passieve Renovatie van Drechtse Stromen richt zich op energetische renovatie: het renoveren en isoleren van woningen tot energiezuinige woningen, zodat de gasrekening flink kan dalen.

Om dit te realiseren hebben de projectleiders begin 2014 bij 5 uitvoerende bedrijven in de Drechtsteden de kennis en kunde op het terrein van energetische renovatie vergroot. Van de geïnteresseerde woningeigenaren is er 1 uitgekozen voor een pilot. Vanaf mei 2014 is de woning Augustijnenkamp 48 lucht- en kierdicht geïsoleerd, met als streven het verwerven van het certificaat Passief Huis.

passiefhuisEr is heel veel informatie over passief renoveren beschikbaar. Er is ook heel veel ervaring, zeker bij onze landsburen. Onder andere via onderstaande webadressen.

www.passiefbouwen.nl;
www.passiefhuisplatform.be;
www.passivhaus.de;

Passief renovatie in Rotterdam: www.youtube.com/watch?v=0COFhJfljPo

En nu dus ook in Dordrecht!

Deze manier van isoleren is goed toepasbaar bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij energetische renovatie. Werken aan meerdere woningen tegelijk drukt de kosten.

Wilt u meer informatie over passief bouwen of voelt u er iets voor een dergelijk project op te starten? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier:

Contact formulier