Papendrecht

Uw zonnepanelen op andermans dak in Papendrecht

(Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor belangstelling)

Voor wie

Voor partijen (particulieren en bedrijven) in Papendrecht met een eigen aansluiting elektriciteit met een capaciteit van maximaal 3×80 ampère (kleinverbruikers). Bij particulieren kunnen zowel woningeigenaren, huurders en appartementseigenaren in een VvE meedoen. Ook zakelijke aansluiting kunnen meedoen zoals o.a. ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom: iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit kan meedoen.

De eerste locatie: Sportcentrum Papendrecht

De locatie voor het eerste project in Papendrecht is het Sportcentrum op de hoek van de Veerweg / Burgemeester Keijzerweg. We schatten dat daar circa 700 zonnepanelen op passen.

De Gemeente Papendrecht, eigenaar van dit complex, stelt de daken hiervoor gratis aan de coöperatie ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom dit dak, kunnen lid worden van deze coöperatie. Deelname is al mogelijk vanaf één paneel voor een bedrag van circa 350 euro per paneel (excl. btw omdat de coöperatie die terug krijgt). Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de leden van de coöperatie. Er wordt gebruik gemaakt van een stimuleringsregeling van de overheid, de zogenaamde postcoderoosregeling. Hiermee hebben deelnemers gedurende minimaal 15 jaar recht op teruggave van energiebelasting. Dit levert momenteel al ongeveer 30 euro per paneel per jaar op. Investeren in zonnepanelen levert al snel meer op dan het geld op de bank laten staan.

Informatiebijeenkomsten

Eind 2017 en juni 2018 zijn er al informatiebijeenkomsten geweest voor belangstellenden. Uit de groep belangstellenden is nu een initiatiefgroep gevormd en voeren we de eerste fase van het project uit. In september wordt de volgende bijeenkomst georganiseerd (exacte datum is nog niet bekend). Voorts zijn er in juli nog 2 inloop-spreekuren in het gemeentehuis Papendrecht. Onderaan deze pagina kunt u zich als belangstellende aanmelden.

Postcoderoosgebied

Zoals gezegd maken we gebruik van de Postcoderoosregeling; een stimuleringsregeling van de Overheid voor opwek van lokale duurzame energie. Daarbij is vereist dat zowel de zonnepaneleninstallatie als de leden in hetzelfde postcoderoosgebied een aansluiting hebben. De postcoderoos voor dit project bestaat uit alle postcodes van Papendrecht en postcode 2969 (Oud-Alblas). Schematisch ziet de postcoderoos er als volgt uit:

Contact en aanmelding

Heeft u belangstelling voor dit project en/of wilt u een informatiebijeenkomst bezoeken? Vul dan graag onderstaande gegevens in. Uw aanmelding is overigens geheel vrijblijvend; u bent nergens toe verplicht en andersom heeft u ook nog geen rechten.

Als u uw totale stroomgebruik zelf wilt opwekken, bepaal dan het aantal panelen door eerst uw jaarverbruik te delen door 250. Vervolgens rond u dat aantal af naar beneden en haalt u er 1 paneel vanaf. Voorbeeld bij jaarverbruik van 4.300 kWh: 4.300 delen door 250 is 17,2; afgerond 17 en min 1 is 16 panelen. De deelnameprijs per paneel is 425 euro inclusief te financieren BTW. Het gedeelte voor de BTW van circa 75,00 ontvangt u binnen een jaar terug. De minimum deelname is 1 paneel en het maximum is 40 panelen.